Repülőjegy
Üzleti utaztatás
Csoportos útjaink
Egyéni szervezett utazások
Kapcsolat
Safari
E-mail
 
 
  Referencia utak - Európa
 
  Egyéni szervezett utazások

 

   

 

   
Brüsszel - Bruges - Gent

5 nap / 4 éjszaka

 
   
1. nap BUDAPEST - BRÜSSZEL
Elutazás Budapestről, megérkezés után transzfer a szállodába. Útközben panoráma városnézés magyar nyelvű idegenvezetővel.
Brüsszelt kettős fővárosnak szokás nevezni, mivel egyrészt Belgium központja, másrészt pedig az Európai Unió központi szervei is itt találhatók. A város szívében látható a Grand Place, Európa legszebb tere. Ezen a téren találhatóak a múzeumok és a belga építészet gyöngyszemei. Itt tekinthető meg a híres Pisilő Fiú szobra, a Régi Korok Művészetének Múzeuma valamint a Modern Művészetek Múzeuma is. Brüsszel gasztronómiai központja a Rue des Bouchers, ezen az úton a turista ízletes rákokat, halakat, kagylókat és egyéb tengeri herkentyűket kóstolhat meg.
Délután szabad program - séta a belvárosban.
Szállás: Brüsszel

2. nap BRÜSSZEL - BRUGES
Reggeli a szállodában. A délelőtt folyamán továbbutazás privát mikro busszal Bruges-be.
Brugge a középkori Európa gyönyörűen megőrzött élő múzeuma. Belgiumban sok a történelmi város, de középkori arculatát leginkább Brugge (Bruges) őrizte meg. Csatornáival, házaival, templomaival és múzeumaival igazi ékszerdoboz. Nem egy-egy épen maradt régi épületet találhatunk itt, hanem egy városnyi műemléket. Brugge a flamand primitív festők fellegvára is volt, olyan festők tevékenykedtek itt, mint Jan van Eyck.
Városképének jellegzetessége a harangtorony, amely a piactéren emelkedik. Világszerte ismert a Piactér, a Vár. A Groeninge Múzeum vérfagyasztó és sokkoló látványát a turisták a Stadhuis csodás festményei között pihenhetik ki.
Szállás: Bruges

3. nap BRUGES
Reggeli után találkozó a szállodában az idegenvezetővel, majd gyalogos városnézés következik.
Ebéd egy jellegzetes flamand étteremben.
Délután sétahajózás Bruges romantikus csatornáin.
Szállás: Bruges

4. nap BRUGES - DAMME - BRUGES
Reggeli után a festői Damme városka meglátogatása. Ebéd egy helyi étteremben, Damme-ban. Délután visszautazás Bruge-be, majd látogatás ( kóstolással egybekötve!!) a "Do halve maan" sörfőzdébe.
Vacsora a Beguinage közelében, egy szép étteremben, majd egy Borodin vagy Korsakov koncert meghallgatása a brugei- koncert teremben.
Vacsora
Szállás: Bruges

5. nap BRUGES - GENT - BRUGES
Reggeli a szállodában, majd ezt követően egész napos kirándulás Ghentbe. Ebéd egy helyi étteremben. Délután a Van Eyck fivérek egyik leghíresebb festményének megtekintése a Sain Bavo katedrálisban. Később transzfer vissza Bruge-be.
Szállás: Bruges.

6. nap BRUGES - BRÜSSZEL - BUDAPEST
Reggeli után szabad program.
Délután transzfer a brüsszeli repülőtérre, hazaindulás.
Megérkezés Ferihegyre a késő esti órákban.

 
Hivatkozási szám: 1775
 

Lappföld

5 nap / 4 éjszaka

   


1. nap BUDAPEST - ROVANIEMI / IGLOO VACSORA, SNOWLAND

Elutazás Budapestről Helsinkibe, majd tovább Rovaniemibe. A helyi idegenvezető lapp népviseletben várja Önöket. Ajándékba mindenki kap egy igazi rénszarvas csengettyűt. Privát transzfer a szálláshelyre. Bejelentkezés, a szobák elfoglalása. Az est folyamán a szállodába szállítják a másnapi szafari öltözéküket.
19.30- kor transzfer Snowland-be vacsorázni. Welcome drink. Snowland térsége hatalmas hasábokból álló égő tábortüzekkel és lámpásokkal van megvilágítva. Vacsora egy valódi jégkunyhóban (Igloo). A vendégeket rénszarvas bőrrel letakart padokra ültetik, a vacsorát jégszatalokra szolgálják fel. Az Igloo mennyezete olyan,mint a csillagos égbolt. A felszolgálók házi szőttesből készült ruhákat viselnek.
22.30-kor visszatérés a szállodába

2. nap SAMPO JÉGTÖRŐ HAJÓ
10.00 órakor találkoznak idegenvezetőjükkel a szálloda hallban. Privát transzfer Kemibe. 12.00 órakor indul útjára a jégtörő hajó a Sampo folyón. A hajó felfedezése a motorházaktól kezdve a kapitányi hídig, vezetővel. Ebéd előtt a hajó megáll egy jégmezőn. Lehetőség nyílik megmártózni a jéghideg tengerben speciális túlélő ruhákban. 3 fogásos ebéd a hajón. 16.00 órakor visszatérés Kemi kikötőjébe, majd a szállodába. Non stop szauna a szállodában most is rendelkezésre áll. Vacsora a szállodában.

3. nap EGÉSZNAPOS HÓMOBIL SZAFARI, HUSKY- ÉS RÉNSZARVAS FARM LÁTOGATÁS - SIERRIPIRTTI LODGE VACSORA
Finn büfé reggeli a hotelban. 10.00 órkor találkoznak idegenvezetőjükkel a szálloda halljában. az Arctic Safari irodában átveszik a kiránduláshoz szükséges bukó sisakokat. Ezután lesétálnak a folyó partra, ahol a hómobilok már várják Önöket. Utazás hófödte lapp tájakon át a hómobilokkal. A kirándulás során ellátogatnak egy husky-farmra. Ismerkedés a tüneményes sarkköri állatokkal. Megismerkednek azok mindennapi életével, kiképzésükkel. Kis kölyök kutyusok várják, hogy megsímogassák őket, majd részt vesznek egy husky kutyacsapat vontatta szákózáson.

Később ellátogatnak egy helyi rénszarvas farmra, ahol megérkezésük után résztvesznek a titokzatos "Sarkkör átlépése" ceremónián. A személyre szóló igazolásokat a szafari után vehetik majd át.
Később próbára tehetik ügyességüket a rénszarvas szán-vezetésben és megszerezhetik az ezt tanúsító hivatalos jogosítványt. Kipróbálhatják a lapp lasszóvetést és tobogánozást is.
Hagyományos lapp ebéd felszolgálása a farmon. Ebéd után visszautaznak a hómobilokkal Rovaniemibe.. Visszaérkezés a szállodába kb. 16.00 órakor.
19.30 - kor transzfer a Sieripirtti Lodge-ba, ahol privát szauna-party keretében vacsoráznak. Megérkezéskor lobobó hasábfák és égő lámpások világítanak. Welcome cocktail után a felforrósított szauna várja a szaunázni vágyókat. Két szauna között ki lehet próbálni a hóban hempergőzést is! Ezután fakunyhóban, kandallótűz mellett felszolgálják a vacsorát. A hangulat egészen különleges, érzelem-teli, kényelmes és barátságos.
23.00 órakor transzfer vissza a szállodába.

4. nap JÉG-HORGÁSZAT
Skandináv büfé reggeli a szállodában.
09.30 órakor találkozás az idegenvezetővel a hotel halljában. Ismét rövid séta a szafari irodába, a bukósisakok átvétele. Ma észak felé indulnak a hómobilokkal. Útjuk először az Ounasjoki folyó mentén, majd a hegyek között vezet, csodálatos fehér, hóval borított Lappföldi tájakon keresztül, majd egy kis tóhoz érkeznek a vadonban. A tökéletes csend beburkolja Önöket, ahogy várják a horgászat megkezdésére. Kipróbálják a hagyományos "jéghorgászatot", majd a tábor tűzön megfőzik, amit fogtak. 15.00 órakor visszatérés a városba, a szálláshelyükre.
Non stop szauna a hotelban.
20-00 órakor Vacsora a Poulukka étteremben. (www.ravintolapuolukka.fi)

5. nap ARKTIKUM & SANTA CLAUS VILLAGE - HAZAUTAZÁS
Finn büfé reggeli után kijelentkezés a hotelból. 9.45-kor transzfer a "Sarkkör házhoz" (Arktikum House), ahol megtekinthetik az Arctic Center és a Lapp Tartományi Múzeum érdekes kiállításait az Északi Sark embereinek küzdelmes mindennapi életét a túlélésért, valamint Rovaniemi és a Finn Lappföld Sami embereinek történelmét.
11.00 órakor transzfer a Télapó falujába (Santa Claus Village). Vásárlásli lehetőség: számtalan szuvenír és kézműves bolt várja a látogatókat a Mikulás otthonában. Levelezőlapkat lehet feladni a Télapó Főpostáján, majd személyes találkozás vele. 12.00 órakor ebéd egy Északi Sarkköri étteremben.
Délután transzfer a repülőtérre, hazautazás.

 
Hivatkozási szám: 1449
 

Madeira

10 nap / 9 éjszaka

   

1. nap BUDAPEST - FUNCHAL
Elutazás Budapestről lisszaboni átszállással Madeirára, Funchalba. Transzfer a szállodába.

2. nap FUNCHAL & BOTANIKUS KERT
Ismerkedés a főváros nevezetességeivel, majd látogatás a város botanikus kertjébe, ahol számos a szigetre jellegzetes növény és virág található. A botanikus kertből csodálatos kilátás nyílik Funchal-ra. Útközben borkóstolás.

3. nap CURRAL DAS FREIRAS & TOBOGGAN
Ez a legkedveltebb program Madeirán: Első megálló Pico Dos Barcelos-nál 1100 méter magasan, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra és a környező hegyekre. Ezután indulás felfelé az Eira Do Serrado kilátóhoz, ahonnan remek kilátás nyílik Curral Das Freiras falura, mely egy kialudt vulkán kráterébe települt. Az utolsó megálló Monte falucska, ahol lehetőség lesz az igazi madeirai, fából készült ródli kipróbálására!

4. nap FUNCHAL
Funchal by night"
Vacsora az Espetada étteremben portugál táncos bemutató kíséretében. Vacsora után rövid kitérő a Pico Dos Barcelos-nál, Funchal éjszakai fényeinek megcsodálására.

5. nap PORTO MONIZ
Kirándulás a sziget nyugati részére. Első megálló Camara De Lobos-ban lesz - Sir Winston Churchill sokat járt itt és festett képeket Madeiráról. Ezután továbbindulás Cabo Girano-hoz, mely a világ második legmagasabb tengerből kiemelkedő sziklája. Porto Moniz meglátogatása után ebéd Sao Vincent-ben. Ebéd után indulás a sziget közepére, ahol Madeira "mindkét" oldala látszik. Visszaérkezés Funchal-ba a késő délutáni órákban.

6-7. nap FUNCHAL
Pihenés a tengerparton.

8. nap FUNCHAL - LISSZABON
Utazás Madeiráról Lisszabonba, megérkezés után transzfer a szállodába.

9. nap LISSZABON
Félnapos városnézés a portugál fővárosban.

10. nap LISSZABON - BUDAPEST
Transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre.

 
Hivatkozási szám: 1362
 

Skandináv Körút

DÁNIA - SVÉDORSZÁG - NORVÉGIA

11 nap / 10 éjszaka

   

1. nap BUDAPEST - KOPPENHÁGA
Megérkezés Koppenhága repülőterére, transzfer a szállodába. Délután félnapos városnézés helyi magyar nyelvű idegenvezetővel. Este vacsora egyénileg a városban vagy a híres Tivoli Parkban.
Szállás: Koppenhága

2. nap KOPPENHÁGA - MALMŐ - STOCKHOLM
Reggeli a szállodában, ezután transzfer Koppenhága repülőterére, a csomagok feladása.
A repülőtérről lifttel lehet lemenni a vasútállomásra és vonattal ( nagyon kényelmes, elegáns ) indulás az újonnan épült Öresung-hídon át Malmöbe magyar nyelvű idegenvezetővel, aki a híddal kapcsolatos információkkal is szolgál majd. Megtudtuk, hogy a híd 2 szintes, felül megy az autóút, alul a vonat, így ha busszal utazik az ember, a hídból nem sokat lát a híd szélén húzódó kerítés miatt ezért sokkal jobb a vonat. Az út Malmöig kb. 15 perc. Malmöben lesz kb. 1 óra a visszaindulásig. Ez idő alatt séta / kávézás a belvárosban. Visszaérkezés Koppenhága repülőterére, és tovább indulás Stockholmba. Megérkezéskor transzfer a belvárosban lévő szállodába. Délután szabad program, séta a városban. Vacsora egyénileg.
Szállás: Stockholm

3. nap STOCKHOLM / SZENT IVÁN ÉJI ÜNNEPSÉGEK
Reggeli után félnapos városnézés, az óváros és a város egyéb nevezetességeinek megtekintése magyar nyelvű idegenvezetővel. Stockholm a középkortól az ország fővárosa, mely a Balti-tenger partján fekszik, és a Skandináv-félsziget legjelentősebb kereskedelmi és tengerészeti központja. A város a legszebb arcát a tenger felől mutatja. Az óváros a 13. századból származó középkori épületeivel és utcáival csábítja a turistákat. A múltat idézi az 1760-ban épült királyi palota, mely az eredeti, a tűz martalékává vált palota újjáépítetett változata. Este rák-vacsorával egybekötött sétahajózás Stockholm partjainál. A hajón a vacsora büfé jellegű különféle rákokat, lazacot kínálnak.
Szállás: Stockholm

4. nap STOCKHOLM
Délelőtt szabad program.
Délután látogatás a Skanzenben a "Midsommer" ünnepségek központjába. Ez az egyik legnagyobb ünnep Svédországban zenével, körtánccal a májusfa körül. Vacsorázni is érdemes itt a Solliden étteremben ahol jellegzetes svéd ételeket szolgálnak fel. Visszaindulás egyénileg a szállodából.
Szállás: Stockholm

5. nap STOCKHOLM
Egésznapos kirándulás Drottningholm-szigetére. A szigeten található palota a királyi család rezidenciája.
Szállás: Stockholm

6. nap STOCKHOLM - OSLO
Reggeli után transzfer a repülőtérre és indulás Osloba. E szigetekben gazdag "Oslo Fjord" északi vége és az erdőkkel borított hegyek között elhelyezkedő város a világ legnagyobb területű fővárosai közé tartozik, de ebből csak 17% beépített, a többi erdő, mező, vízfelület.
Megérkezéskor transzfer a szállodába.
Délután szabad program - séta a híres Ackers Brygge-re ( hajóépítők egykori negyede ), ahol nyári időszakban nagy élet van, az utcák kellemes éttermekkel, bárokkal vannak tele. Vacsora a városban egyénileg.
Szállás: Oslo

7. nap OSLO
Reggeli után félnapos városnézés helyi magyar nyelvű idegenvezetővel, megismerkedés a város nevezetességeivel. (Bygdöj-sziget, Viking Múzeum, Kontiki Múzeum... )
Délután szabad program. Vacsora a városban egyénileg.
Szállás: Oslo

8. nap OSLO - GEILO
Reggeli után indulás a vasútállomásra és indulás Myrdal-ba, ahol átszállnak a híres Flam vasútra ( mérnöki remekműként tartják számon ), ami festői környezetben hatalmas hegycsúcsok és vízesésekkel szabdalt vidéken halad. Flam-ba érkezés után átszállás egy sétahajóra és indulás a Sogne Fjord egyik oldalágába, az Aurland Fjordba. Ez a nyugati part legkeskenyebb fjordja, melyet 1800 méter magas hegycsúcsok öveznek. A hegyvonulatok mentén kis falvak, farmok láthatók.A hajókirándulás után indulás tovább busszal meredek hegyvonulatok mentén Geilo-ba. Útközben gyönyörű kilátás nyílik a 126m magasról alázuhanó Stalheimfoss-vízesésre.
Szállás: Geilo, első osztályú szállodában, gyönyörű kilátással, vacsora a szállodában.

9. nap GEILO - BERGEN
Délelőtt szabad program. Megismerkedés Geilo csodálatos környezetével. Kora délután megérkezés Bergenbe.
Szállás: Bergen

10. nap BERGEN
Délelőtt hajókirándulás a Bergentől északra eső fjordokon, egy igazi veterán hajón, tengeri ebéddel.
Délután szabad program. Délután Bergen városnézés helyi magyar nyelvű idegenvezetővel, megismerkedés a "fjordok városával": óváros, Bergenhus-erőd, piactér, halpiac... Ezután még érdemes kábel vasúttal felmenni a Floyen-hegyre, ahonnan szép kilátás nyílik a városra
Vacsora egyénileg a városban.
Szállás: Bergen

11. nap BERGEN
Reggel transzfer a repülőtérre és indulás vissza koppenhágai átszállással Budapestre.

 
Hivatkozási szám: 1375
 
Szentpétervár - Helsinki

8 nap / 7éjszaka

 
   
1. nap BUDAPEST - SZENTPÉTERVÁR
Megérkezés Szentpétervárra, transzfer a szállodába.
Szállás: Szentpétervár

2-4. nap SZENTPÉTERVÁR
Ismerkedés a város nevezetességeivel.
Szállás: Szentpétervár

5. nap SZENTPÉTERVÁR - HELSINKI
Délelőtt transzfer a vasútállomásra, és indulás Helsinkibe. Megérkezéskor transzfer a szállodába. Délután 1,5 órás audio városnézés, mely során a város főbb nevezetességeit lehet majd megtekinteni ( Elnöki Palota, Városháza, Parlament, Operaház, Sibelius Emlékmű, a sziklára épült Temppeliauko templom ).
Szállás: Helsinki

6. nap HELSINKI
Délelőtt szabad program, 13.00-kor kirándulás Hvittrask és Ainola-ba. Ez egy kulturális program: Hvittrask egy nagyon szép szecessziós város, Eliel Saarinen, Armas Lindgren és Herman Gesellius építészek otthona. Látogatás egykori műtermükbe, melyet maguk terveztek -farönkök és terméskövek felhasználásával. A fiatal építészek már 1886-ban együtt dolgoztak, közös építészeti irodát hoztak létre Helsinkiben. Az iroda kezdettől fogva igen sikeresen tevékenykedett: ezekben az években a Saarinen-Gesellius-Lindgren hármas hetven épületet tervezett. Ezek közül a legismertebbek a helsinki és a viipuri pályaudvar, a lahti-i és joensuui városháza. Amikor az építészek az 1900-as párizsi világkiállításra a finn pavilont tervezték, csendet és nyugalmat kerestek. Így bukkantak erre a Hvittrásk tó partján fekvő területre. Mindhárom építész maga tervezte a saját házát. A műterem, ahol az építészek együtt dolgoztak Lindgren és Saarinen lakása között volt. Az épületeket 1902 és 1904 között építették fel.
Hvittrask után indulás Tuusula-ba, a Tusula-tó partjára, mely számos finn művész kedvelt üdülőhelye volt a 19-20. Században. E művészek saját közösségben éltek istt a tó partján, közülük említhető pl.: Jean Sibelius zeneszerző, az út során egykori otthona is megtekinthető Ainola-ban.
Szállás: Helsinki

7. nap HELSINKI
Délelőtt szabad program, délután ( 13.00 ) kirándulás A Helsinkihez közeli jellegzetes finn tavakhoz és erdőkhöz. Az uticél a Nuuksio Nemzeti Park, a benne található csodálatos, érintetlen tóval., jávorszarvasokkal,madarakkal, erdei bogyókkal, gombákkal… helyi vadőr vezeti a csoportot és érdekes információkat ad a helyi élővilágról. A másfél órás gyalogtúra után tea / kávé, sütemény tábortűz mellett egy igazi lapp "kota" sátorban, valamint lehetőség van egy gyors fürdőzésre is a tóban. ( Kényelmes cipő, fürdőruha és saját törülköző ajánlott )
Szállás: Helsinki

8. nap HELSINKI - BUDAPEST
A repülőjáratnak megfelelően transzfer a repülőtérre, és indulás vissza Budapestre.

 
Hivatkozási szám: 1898
 

 

Copyright © 2007 Minden jog fenntartva!
E-mail Készítette: Ankner Péter